Ne gondoljuk túl, kicsiben is lehet kezdeni a digitalizációt

Cikkeink nem minősülnek sem jogi, sem egyéb üzleti tanácsadásnak, az itt közölt információk nem teljeskörűek és nem helyettesítik a megfelelő szakemberekkel történő konzultációt. Cikkeinket nem frissítjük rendszeresen, az abban foglalt információkat ezért mindig ellenőrizni szükséges.

Sok vállalkozás esetében az első számú gátló tényező a digitalizáció kapcsán a félelem, melynek alapja a túlgondolás. De vajon hol állnak valójában a magyar vállalkozások az európai digitális színvonalhoz képest és miért lenne fontos megbarátkozni az MI és a felhőtárhelyek adta lehetőségekkel? Hogyan függ össze lemaradásunk az informatikushiánnyal és hogyan lenne orvosolható a probléma?

Az adás vendége Tajthy Krisztina az IVSZ főtitkára, aki közel 20 éves múltra visszatekintő karrierjéből fakadóan fontos válaszokat tud hozni azoknak a vállalkozóknak, akik még tétován tekintenek a digitalizáció adta lehetőségekre. Krisztina karrierje során elsősorban pénzügyi és üzletfejlesztési területen szerzett tapasztalatot. 2006-ban csatlakozott a banki szoftverfejlesztő cég, az IND Group csapatához, ahol 2010-től operatív vezetőként működött közre a cég több körös tőkebevonási folyamataiban majd a cégértékesítés előkészítésében. Párhuzamosan bekapcsolódott az észak-magyarországi régió informatikai cégeit tömörítő IT klaszter munkájába, melynek 2010-től 2021-ig volt az igazgatója. A BNL Start Partners inkubátorház felépítésében a kezdetektől részt vett. A 2017-ben indult miskolci székhelyű inkubátor pre-seed és seed fázisú startupoknak nyújt szakmai támogatással kombinált finanszírozást. 2021 májusa óta pedig az Informatikai Vállalkozások Szövetségének főtitkára.

Az adásban érintett legfontosabb témák:

1.35 – Miért pont az informatika? – Tajthy Krisztina bemutatkozása

4.45 – Mit kell tudni egy vállalkozásnak az IVSZ-ről? Mit nyújthat egy átlagos kkv-nak?

7.45 – Milyen gátló és serkentő tényezői vannak a magyar vállalkozások digitalizációjának?

11.35 – Hogyan lehet nekikezdeni a digitalizációnak? Mik az első lépések?

16.20 – Mire érdemes használni a mesterséges intelligenciát?

19.00 – A hazai vállalkozásoknak milyen esélyei vannak a mesterséges intelligencia használatával?

23.00 – Mit jelent az, hogy sokan túlgondolják a mesterséges intelligencia használatát?

27.40 – Miért a felhő és az MI? Miért fontos témák ezek?

32.30 – Milyen az informatikusok helyzete most Magyarországon?

40.00 – Milyen pályázatok elérhetőek digitális vonalon a kis és közép vállalatoknak?

41.30 – Mennyiben lehet iránymutató a magyaroknak a spanyol digitalizációs felzárkózás?

47.30 – Mi az, ami ébren tart éjszaka?

Ha érdekelnek a válaszok, akkor helyezd magad kényelembe és indulhat a lejátszás!