Meg nem értett digitalizáció

Cikkeink nem minősülnek sem jogi, sem egyéb üzleti tanácsadásnak, az itt közölt információk nem teljeskörűek és nem helyettesítik a megfelelő szakemberekkel történő konzultációt. Cikkeinket nem frissítjük rendszeresen, az abban foglalt információkat ezért mindig ellenőrizni szükséges.

A vállalati digitalizáció az egyik legfontosabb és sokszor meg nem értett területe egy vállalkozás sikeres működésének. Sokan csak IT – informatikai területként tekintenek a digitalizációra, pedig az mindent érint egy vállalkozásban, miközben lehetővé tesz olyan dolgokat is, amiket nélküle nem tudnánk létrehozni. Nem csak egyszerűen hatékonyabbá teszi a meglévő folyamatokat, hanem átalakítja az üzleti modelleket is.

A koronavírus alatt szárnyalt az e-kereskedelem, de 2022 trendfordulót hozott és a hazai 20+ éves története során először csökkent reálértékben a piac. Hogyan áll a hazai e-kereskedelem? Mik a kulcs folyamatok? Merre van az előre?

A beszélgetésben Ocskay Lászlóval – az Oander Development Kft. alapítójával és ügyvezetőjével beszélget Pintér Robesz digitalizáció kutató arról, hogyan érdemes megközelíteni a digitalizáció fogalmát, folyamatait, miért szán értékes időt az életéből egy cégvezető könyvírásra a témában, illetve hol tart 2023 nyár végén a hazai e-kereskedelem.

Kíváncsi vagy rá miben speciálisak a magyar cégek a digitalizációt tekintve? Mik a sajátosságok, eltérések a külföldi piaci szereplőkhöz képest? Hogy pozitív vagy negatív irányban vagyunk-e inkább mások és, mi lehet ezeknek az oka? A válaszokért indítsd el a lejátszót!


A SimpleTrends Podcast havonta több epizóddal jelentkezik majd, melyeket az alábbi felületeken érhetsz el:

Spotify: link

Apple Podcast: link

Google Podcast: link

Youtube: link

Ismerd meg a SimpleTrends Podcastot és iratkozz fel a csatornáinkra!

Nem állunk meg itt. Ugyanis a SimpleTrends nem csak egy podcast, de egy olyan szakmai oldal is egyeben, ahol hasznos cikkekkel, fontos kutatási eredményekkel, eseményajánlókkal is várunk. Ha mégtöbb tudásra szomjazol, keresd weboldunkat (www.simpletrends.hu) hogy ne maradj le legfrissebb tartalmainkról.

PODCASTEK