Buy now, Pay later – Mit adhat a magyar e-kereskedelemnek az új fizetési megoldás?

Cikkeink nem minősülnek sem jogi, sem egyéb üzleti tanácsadásnak, az itt közölt információk nem teljeskörűek és nem helyettesítik a megfelelő szakemberekkel történő konzultációt. Cikkeinket nem frissítjük rendszeresen, az abban foglalt információkat ezért mindig ellenőrizni szükséges.

Kereskedőként/szolgáltatóként a jelenkor viharosan változó gazdasági körülményei között hatalmas kihívásokkal néz szembe, aki a korábbi évek árbevételei szintjét szeretné tartani, hiszen a fizetőképes vásárlóréteg köre egyre szűkül, miközben a vásárlási szokások folyamatosan változnak. Az extrém piaci tényezők új megközelítési módokért, jól átgondolt payment stratégiáért kiáltanak. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban?

Adásunkban egy új fizetési megoldásról fogunk beszélni, ami az elmúlt években felforgatta a nyugat-európai e-kereskedelmet és tavaly végre hangsúlyosabban megjelent a hazai piacon is. Ez nem más, mint a BNPL, ami a Buy Now, Pay Later, azaz vásárolj most, fizess később rövidítése. Ehhez vendégünk a téma egyik hazai szakértője és az Instacash nevű hazai BNPL startup alapítója, Bruzsa Géza.

Bruzsa Géza bankár-startupper, hobbija az innováció és falaknak hitt gátak ledöntése.

Korábban egy nemzetközi bankcsoport lakossági termékfejlesztési üzletágának igazgatója volt, néhány éve azonban elhatározta, hogy tapasztalatait és idejét inkább saját cégének építésébe fekteti és megpróbálja megváltoztatni a pénzügyi világot. Tapasztalatait, ötleteit, javaslatait pedig most velünk is megosztotta.

Az adásban érintett legfontosabb kérdések:

1.45 – Miért a startup, miért a BNPL?

2.45 – Mi az a BNPL?

6.20 – Fogyasztói szempontból hogyan működik ez a fizetési megoldás? Kereskedőként mivel tudok többet adni a BNPL fizetési megoldások biztosítása által és kiknek lesz ez vonzó?

15.45 – A nyugat-európai trendek hogyan tudnak működni nálunk?

20.40 – Milyen veszélyei vannak egy BNPL megoldásnak kereskedői és vásárlói szempontból?

23.20 – Hogyan lehet kezelni ezeket a veszélyeket?

27.45 – Az e-kereskedelem mely szereplőinek lehet
kifejezetten előnyös a BNPL fizetési lehetőség bevezetése?

35.00 – Mit jelentenek az extrém irányok és mi lehet releváns piac BNPL szempontból?

39.00 – Hogyan tudja kereskedőként bevezetni valaki ezt a szolgáltatást és miként jut a pénzéhez, ha a vásárló ezt a fizetési lehetőséget választja?

Ha érdekelnek a válaszok, akkor helyezd magad kényelembe és indulhat a lejátszás!

A SimpleTrends Podcast havonta több epizóddal jelentkezik majd, melyeket az alábbi felületeken érhetsz el:

Spotify: link

Apple Podcast: link

Google Podcast: link

Youtube: link

Ismerd meg a SimpleTrends Podcastot és iratkozz fel a csatornáinkra!

Nem állunk meg itt. Ugyanis a SimpleTrends nem csak egy podcast, de egy olyan szakmai oldal is egyeben, ahol hasznos cikkekkel, fontos kutatási eredményekkel, eseményajánlókkal is várunk. Ha mégtöbb tudásra szomjazol, keresd weboldunkat (www.simpletrends.hu) hogy ne maradj le legfrissebb tartalmainkról.

PODCASTEK