Januártól kötelező az elektronikus fizetés biztosítása

Cikkeink nem minősülnek sem jogi, sem egyéb üzleti tanácsadásnak, az itt közölt információk nem teljeskörűek és nem helyettesítik a megfelelő szakemberekkel történő konzultációt. Cikkeinket nem frissítjük rendszeresen, az abban foglalt információkat ezért mindig ellenőrizni szükséges.

Online kasszát használó kereskedők figyelmébe ajánljuk

A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény módosítása alapján 2021. január 1-től az online kasszával rendelkező kereskedőknek lehetővé kell tenniük, hogy vásárlóik és ügyfeleik készpénzmentesen is fizethessenek. Legtöbbünknek erről automatikusan a POS-terminál és a bankkártyahasználat jut eszünkbe. Azonban már elérhető egy másik megoldás is, ami az azonnali fizetésre épít: a SimpleBusiness mobilalkalmazás.

A törvénymódosításra reagálva az OTP Mobil 2020. augusztusában dobta piacra legújabb termékét, amely egyetlen alkalmazásban ötvözi a kártyaelfogadás és az azonnali átutalás előnyeit POS-terminál telepítése nélkül. A Mastercard – Év digitális szolgáltatása díjjal is jutalmazott SimpleBusiness 60 ezer online kasszát működtető vállalkozásnak segíthet a fent említett törvényi kötelezettség teljesítésében.

Az applikáció használatához mindössze online szerződéskötésre, egy okostelefonra és aktív internetkapcsolatra van szükség.

A kereskedők és szolgáltatók az applikációval 4 fizetési lehetőséget kínálhatják a vásárlóknak, ügyfeleiknek:

  • QR-kódos fizetési lehetőséget (1.) bankkártyával vagy (2.) utalással, valamint
  • linkes fizetési lehetőséget (3.) bankkártyával vagy (4.) utalással.

A QR-kódos fizetés esetén a SimpleBusiness alkalmazás a fizetendő összeg megadása után a kereskedő okostelefonján egy QR-kódot hoz létre, amit a vásárló a saját telefonjával olvashat le. Bankkártyás fizetés esetén a vásárló a Simple alkalmazással, míg az azonnali fizetési módot választva mobilbanki alkalmazását megnyitva olvashatja be a kódot és véglegesítheti a tranzakciót – jelenleg az OTP SmartBankban érhető el ez az opció.

Linkes fizetés esetén a kereskedő a SimpleBusiness alkalmazásban a fizetendő összeg megadása után egy fizetési linket hoz létre, amit vagy e-mailben, vagy bármilyen más, telefonra telepített üzenetküldő alkalmazás segítségével átküld a vásárlónak. A vevő a linkre kattintva a SimplePay oldalán fizethet a kártyaadatai megadásával vagy akár a Simple-fiókjába mentett bankkártyájával.

Az OTP Mobil Kft. rendkívül fontosnak tartja a kis- és középvállalkozások támogatást a jelenlegi vírus- és gazdasági helyzetben, ezért most kedvezményes csatlakozási lehetőségét biztosít a SimpleBusiness használatához.

Bővebb információ: https://simplebusiness.hu/vallalkozasoknak/

Forrás:

https://simplebusiness.hu/vallalkozasoknak/

ezekről se
maradj le!